Primær navigation

EASY-P: Hold STADIG hesten med at behandle godkendelser og aftaler som følge af NNM’s passivering af virksomheder d. 2/11 og 9/11 2017!

[09.11.2017]

Som antydet i nyhed af 3/11 er en række læresteder ved en fejl passiveret fra NNM’s side. 

Status er følgende:

 • NNM opdaterer virksomheder fra en række registre og har netop foretaget nogle generelle oprydninger, således at data alt andet lige skulle være blevet lidt bedre. NNM er i øvrigt opkøbt af Bisnode, hvilket vi fremadrettet vil kalde leverandøren af CVR-oplysninger
 • Ved samme lejlighed er en række P-enheder ved en fejl blevet passiveret. Bisnode er ved at etablere en liste over præcis hvilke det drejer sig om, således at STIL kan aktivere disse igen, så snart listen modtages. STIL har en antagelse om at max. er 1.500 læresteder er ramt

Hvordan skal man forholde sig som EASY-P bruger?

 • Vent om muligt til 16/11 (næste opdatering) og se om lærestedsoplysningerne er faldet på plads (meldes ud i nyhed fra STIL).

 • Hvis du derimod fx har en uddannelsesaftale, som ikke kan registreres fordi lærestedet – og dermed også godkendelsen - fejlagtigt er passiveret, eller af anden årsag har behov for at fejlpassiveret lærested aktiveres, gør du følgende:

  • Tjek på cvr.dk (=”facitlisten”), at P-nr. rent faktisk er aktivt, selv om det er passivt i EASY-P.

   • Hvis nej (P-nr. er passivt både i EASY-P og hos CVR (og i 'virkeligheden')): Brug de sædvanlige retningslinjer.
   • Hvis ja (P-nr. er passivt i EASY-P men aktivt hos CVR): 
    Få oprettet en supportsag med titlen ”Aktivér lærested”, hvor der indsættes skærmkopi fra CVR.dk af den aktive P-enhed samt fra EASY-P af det passive lærested, gerne med så meget fra vinduet PL01 i EASY-P, at feltet ”Læresteds-ident” under statuskodeblokken er med. 
    Bed om at få lærestedet /virksomheden aktiveret.
    Herefter kan du selv aktivere relevante godkendelser

Vi beklager det bøvl, der måtte være i kølvandet på hændelsen!

 

Med venlig hilsen
Styrelse for It og Læring