Primær navigation

2017 går på hæld – 2018 og Navision Stat 9.0 banker på døren

[20.12.2017]

 

2017 lakker nu mod enden og i det nye år vil det være Navision Stat 9.0, der tegner billedet. Selv om ”hoppet” fra version 7.1 til 9.0 kunne tyde på endnu en stor omvæltning er det nu slet ikke på tale. Som nogle af jer vil vide, er det faktisk ganske svært at se forskellen mellem den nu snart forhenværende version og så den nye!

Er der således ikke tale om en revolution, er der alligevel en masse gode nyheder under ”motorhjelmen” i NS9.0. Her kan blot nævnes nogle få:

  • Rykkere kan nu også sendes via E-mail
  • Bilag kan vedhæftes en finanskladde for videreførsel til finansjournalen
  • Mulighed for preview af bogføringsresultatet for kladder og dokumenter
  • Digital Post løsningen forenkles og understøtter nu kun afsendelse mod E-boks (ændringen kræver at digital post funktionaliteten opsættes på ny)

På Moderniseringsstyrelsen site for Navision Stat 9.0 kan den nysgerrige undersøge nærmere.

 

Skoler der hostes af KMD/MODST

For skoler der hostes af KMD/MODST er planen for opgraderingen til NS9.0 skrevet og den første skole står for skud allerede d. 4. januar. Er man i tvivl om opgraderingsstidspunkt, kan implementeringsplanen findes på linket herover. Moderniseringsstyrelsen har sendt mail til alle berørte skoler med nærmere oplysninger.

Skoler der anvender SIS og/eller EASY-A

Navision Stat 9.0 er ikke garanteret bagudkompatibel for eksisterende GIS integrationer. Dette er af stor betydning for de mange skoler, der anvender SIS og/eller EASY-A. Navision supporten har færdigudviklet en opdateret GIS integration. Lidt tekniske drillerier i vores testmiljø betyder dog, at vi stadig mangler at kunne færdig-teste løsningen. Konkret skal berørte skoler derfor afvente opgradering til NS9.0, indtil vi kan frigive den opdaterede GIS integration.

 

Slutteligt er der kun tilbage at sige de mange brugere af Navision Stat tak for året, der er gået og ønske en glædelig jul og et godt nytår

 

PS: Navision supporten er lukket mellem jul og nytår