Primær navigation

Nyheder - Praktikpladsen.dk

[16.01.2018]

Kære bruger.

STIL har samlet nogle nyheder om Praktikpladsen.dk. Flere nyheder vedrører den kommende opdatering af Praktikpladsen.dk, som finder sted torsdag den 18/1-18 kl. 16.00.

God læselyst.  

 

Alle brugervejledninger er samlet under ét

Vi har samlet brugervejledninger til alle brugergruppe på én samlet side. Siden kan nås med [i]-symbolet øverst til højre på Praktikpladsen.dk, men kan også nås via links til "brugervejledning" i menuer, som hidtil.

Vi har samtidig forbedret brugervejledningerne for elever og virksomheder, så de centrale funktioner nu er beskrevet i kortfattede, lettilgængelige vejledninger. Nye, korte elev-vejledninger introduceres, når Praktikpladsen.dk opdateres torsdag.

 

Funktionen "Fælles elevadministration" nedlægges på torsdag 18/1-18

Vi har i supporten modtaget flere henvendelser om fejl og misforståelser som følge af funktionen "Fælles elevadministration". 

Muligheden for at administrere flere praktiksteder inden for samme juridiske enhed (CVR) understøttes fremadrettet automatisk for alle virksomheder, der anvender NemLog-in. 

Derfor har vi besluttet at lukke helt for funktionen "Fælles elevadministration" på torsdag den 18/1-18. I praksis sker det ved at denne indstilling nulstilles for alle virksomheder og funktionen gøres utilgængelig. Af hensyn til et evt. behov for dokumentation konverteres stillingsopslag, som har været oprettet med "fælles elevadministration" til ordinære opslag for virksomhedens centrale enhed. 

 

Skoler og faglige udvalg kan hjælpe virksomheder med at oprette stillingsopslag

Vi henleder opmærksomheden på, at skoler og faglige udvalg kan oprette stillingsopslag eller på anden vis bistå virksomheder i brug af Praktikpladsen.dk.

Det gøres med funktionen "Søg virksomheder" ved at fremsøge en virksomhed og "logge ind som" virksomheden (den grønne pil til højre, når virksomheden er fremsøgt). På denne måde får skolen eller det faglige udvalg adgang til alle systemets funktioner på vegne af virksomheden.

Bemærk: Denne mulighed er også tilgængelig for virksomheder, der tilgår Praktikpladsen.dk med NemLog-in.

Muligheden fremgår af vejledningen til vejledere, som er tilgængelig på Praktikpladsen.dk og kan læses her.

 

Praktikpladsen.dk udstiller både ny og gammel SOSU-uddannelse

Vi henleder opmærksomheden på, at Praktikpladsen.dk aktuelt udstiller både den gamle og den nye SOSU-uddannelse (CØSA-formål 2004 hhv. 2007/2008)

Det er derfor fortsat muligt for virksomheder at oprette stillingsopslag og elever at registrere praktikønsker, der henviser til den gamle version af uddannelsen.

Vi oplever, at mange virksomheder, der slår stillinger op, anvender den gamle version, på trods af at de er godkendt til ny version af uddannelsen.

Vi arbejder på en løsning af problemet.

Flere supportkanaler

STILs support kontaktes fremadrettet på nedenstående kanaler - afhængig af brugerkategori. Dette vil fra torsdag også fremgå af forsiden på Praktikpladsen.dk:

Support (virksomheder): Tlf. 70 21 21 59

Support (elever): Kontakt skolen 

Support (skolemedarbejdere): Tlf. 35 87 88 00 eller skriv til STIL support

 

 

Venlig hilsen

Styrelsen for It og Læring