Hop til indhold

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet gør opmærksom på, at arbejdsgiveren, for at opfylde oplysningspligten om ansættelsesvilkår efter reglerne i ansættelsesbevisloven, skal anføre gældende overenskomst to gange på uddannelsesaftalen, jf. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 2499 af 13. december 2021 om erhvervsuddannelser, hvoraf følgende fremgår af bilagets pkt. 7 om ”Løn og andre vilkår”:

”I henhold til Ansættelsesbevisloven skal arbejdsgiveren give lønmodtageren oplysninger om alle væsentlige vilkår for ansættelsesforholdet, herunder mindst de oplysninger der er opregnet i lovens § 2, stk. 2, nr. 1-10. I overensstemmelse med ansættelsesbevisloven kan oplysningerne gives ved henvisning til fx en overenskomst:”

Den relevante overenskomst skal under dette punkt anføres både i rubrikken ”Den kollektive overenskomst inden for uddannelsesområdet” samt i rubrikken ”Ansættelsesvilkår i øvrigt”.

Bemærk! Der er tale om oplysning om et forhold, som allerede indgår som del af indholdet på uddannelsesaftaleblanketten, og som skal anføres ved indgåelse af uddannelsesaftaler om erhvervsuddannelse. Der er således ikke tale om en ny regel.

Hvis der skal tilføjes overenskomst på igangværende uddannelsesaftaler, skal skolerne blot påføre overenskomsten på den færdigregistrerede uddannelsesaftale og meddele dette til elev og virksomhed.

 

Giver ovenstående anledning til spørgsmål kontakt: silvia.fernandez@stukuvm.dk

Venlig hilsen
Styrelsen for It og Læring